dijous, 6 de març del 2014

DIA MUNDIAL DE L'AIGUA 2014

EL PROPER 22 DE MARÇ ÉS EL DIA MUNDIAL DE L'AIGUA. 

Un be escàs

La vida a la Terra depèn de l'aigua. En forma de precipitacions, fluint per la superfície o pel subsòl, l'aigua és necessària per a tots els éssers vius de la Terra, des de l'insecte més petit, fins a la balena més gran.
Tot i que un 70% de la superfície de la Terra és coberta d'aigua, un 97% de l'aigua total del planeta és salada i es troba formant els mars i els oceans. Per tant, només un 3% de l'aigua del planeta és dolça i no tota es troba disponible per als éssers vius terrestres: un 79% de l'aigua dolça es troba emmagatzemada en forma de gel, a les glaceres i casquets polars, un 20% de l'aigua dolça és aigua subterrània, i només un 1% de l'aigua dolça total forma el vapor d'aigua de l'atmosfera, les deus, els rius i els llacs, i és l'única aigua que poden utilitzar fàcilment els éssers vius que viuen als continents.
No obstant això, hauria d'haver aigua en abundor per a tots si fos distribuïda més equitativament, i si no fos malversada i alterada a causa del mal ús i de la contaminació.

Una dada per a la reflexió: El consum mitjà d’aigua per 

habitant i any en un país industrialitzat com els Estats Units se situa prop dels 2000 m3, mentre que en un país en desenvolupament com el Níger és de 41m3.


 EN AQUEST MATEIX BLOC PODEU TROBAR EN UNA DE LES PESTANYES, ACTIVITATS DIVERSES PER CONCIENCIAR-NOS SOBRE LA IMPORTÀNCIA DE NO MALBARATAR AQUEST BÉ IMPRESCINDIBLE PER LA VIDA DEL NOSTRE PLANETA.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Escriu el teu comentari: